CONTACTLENZEN

 

LET OP: Wilt u gecontroleerd hebben of de sterkte en passing van uw contactlenzen nog goed is? Het is dan de bedoeling dat u mét contactlenzen in naar ons komt voor de contactlenscontrole.

 

Draagt u normaal zachte contactlenzen, en wilt u bij ons een oogmeting voor een (reserve)bril op sterkte? Doe dan de zachte contactlenzen 8 uur van tevoren uit, of indien dit onmogelijk is minimaal 2 uur van tevoren. Het beste is zelfs om na de nachtrust geen contactlenzen in te doen en vervolgens zónder contactlenzen in naar ons te komen. 

 

Draagt u normaal harde contactlenzen, en wilt u bij ons een oogmeting voor een reservebril? Doe dan de harde contactlenzen op de dag van de oogmeting niet in. Dat betekent dus dat u de avond voor de dag van de oogmeting de harde contactlenzen uitdoet en ze daarna niet meer draagt. Nog beter is het om de harde contactlenzen 24 uur uit te hebben.

 

Draagt u normaal harde contactlenzen en wilt u definitief overstappen op een bril? Dan moeten de harde contactlenzen langer uit. Wij kunnen u daar in de winkel een persoonlijk advies voor geven.

 

 

CONTACTLENSADVIES

 

Bij Meijnbach Optiek in Kerkdriel hebben we een ruim assortiment aan contactlenzen. We kunnen de meest actuele contactlenzen van een grote verscheidenheid aan leveranciers aanpassen. Dat betekent dat we zeer specifiek kunnen analyseren welk type en merk contactlens voor uw zichtproblemen de juiste oplossing kan bieden. We kijken daarbij ook naar uw levensstijl. Draagt u bijvoorbeeld overwegend een bril, maar wilt u contactlenzen dragen bij het sporten? Dan zijn mogelijk zachte daglenzen voor u een goede optie. Heeft u last van leesklachten, maar grijpt u liever niet naar een bril? Dan kunnen we dit probleem vaak verhelpen met bijvoorbeeld zachte (multifocale of enkelvoudige) maandlenzen. Ook voor harde contactlenzen en nachtlenzen (of adviezen daarover) kunt u bij ons terecht.

 

Daarnaast bieden wij voor kinderen en jongeren met een (risico op) toenemende minsterkte de mogelijkheid om contactlenzen aan te meten die deze myopisering (toenemende minsterkte) kunnen remmen. Meer informatie daarover vind u hier.

 

Benieuwd wat contactlenzen voor u kunnen betekenen? Maak dan een afspraak met ons om kostenloos een contactlensaanpassing te laten doen via telefoonnummer 0418-633932. 

 

Heeft u nog hulp nodig voor het inzetten en uithalen van zachte contactlenzen? De video's hieronder geven een aantal handige tips.

Het inzetten van de zachte contactlens

Het uithalen van de zachte contactlens